Żeliwne garnki i patelnie z serii Fiskars Norden czerpią inspirację z ponadczasowego skandynawskiego wzornictwa. To wysokiej jakości i wytrzymałe naczynie będzie towarzyszem w kuchni przez wiele lat.
Emaliowany garnek żeliwny posiada unikalną powłokę mineralną Thermium™, która gwarantuje doskonałe właściwości nieprzywierające nawet w wysokich temperaturach. Żeliwo jest idealnym wyborem do długotrwałego duszenia i intensywnego gotowania w wysokich temperaturach. Garnek nie rdzewieje i nie wymaga powlekania, dzięki czemu jest łatwy w utrzymaniu i czyszczeniu.
ródłem inspiracji jest natura i tradycje kulinarne Północy. Zaprojektowany i wyprodukowany w Finlandii. Łatwo poddaje się recyklingowi.
- Nowoczesny nordycki design, inspirowany nordycką naturą i tradycjami kulinarnymi
- Unikalna obróbka mineralna Thermium™ na powierzchni emaliowanego żeliwa zapewnia doskonałe właściwości nieprzywierające nawet w wysokich temperaturach
- Nie zawiera PFOA i PFOS
- Nadaje się do wszystkich rodzajów płyt grzewczych, w tym indukcyjnych Odpowiednia do użytku na kuchence lub w piekarniku; wysoce odporna na ciepło do 270 stopni
- Usuń drewnianą część przed włożeniem do piekarnika
- Zalecane mycie ręczne
- Zaprojektowany i wyprodukowany w Finlandii
Termiczna obróbka mineralna
Patelnie do gotowania i smażenia z serii Norden posiadają całkowicie wolną od plastiku i nietoksyczną powłokę mineralną Thermium™, która gwarantuje nieprzywierającą powierzchnię. Prawie niewyczuwalna powłoka Thermium™ na matowej powłoce emaliowanej jest również odporna na wysokie temperatury. Powłoka jest łatwa w czyszczeniu i nie zawiera szkodliwych związków PFOA lub PFOS.
Fińskie know-how od 1956 roku
Wszystkie nasze przybory do gotowania i smażenia są produkowane w fabryce Sorsakoski w północnej Savonii. Produkty reprezentują fińskie know-how w najlepszym wydaniu: innowacyjne naczynia kuchenne Fiskars są trwałe, ponadczasowe i wykonane z wysokiej jakości materiałów.
Użytkowanie i pielęgnacja: żeliwne naczynia kuchenne i patelnie
Żeliwne naczynia kuchenne należy myć czystą wodą i łagodnym detergentem, a przed użyciem dokładnie wysuszyć. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, podczas gotowania należy smarować wnętrze patelni tłuszczem. Po użyciu umyj patelnię gorącą wodą, w razie potrzeby łagodnym detergentem i dokładnie wysusz. Dozwolone jest wyłącznie mycie ręczne. Zalecamy używanie wyłącznie drewnianych, plastikowych lub silikonowych narzędzi z żeliwnymi patelniami, chociaż emaliowana powierzchnia może również wytrzymać metalowe narzędzia. Jeśli używasz garnka w piekarniku, usuń drewniany uchwyt lub płytę.
Zdjęcia mogą różnić się od oryginalnego produktu/przedmiotu.