Noże z serii Norr to przedstawiciele ponadczasowego skandynawskiego designu połączonego z wysokiej jakości materiałami i wytrzymałością. Noże są bardzo wygodne w trzymaniu, doskonale wyważone i wytrzymałe. Rękojeść z drewna klonowego została zaimpregnowana przy użyciu najnowszych technologii, podkreślając unikalne właściwości drewna - jest ono trwalsze, prawie nie wymaga konserwacji i jest o 40% twardsze niż drewno tekowe. Certyfikat FSC® (Forest Stewardship Council®) potwierdza, że materiał pochodzi z gospodarki leśnej, która uwzględnia zasady długoterminowego zrównoważonego rozwoju produkcji.
Nóż do chleba i ciasta
Długie ząbkowane ostrze ułatwia krojenie chleba i ciast.
Projekt łączy w sobie tradycyjną kulturę nordycką i jakość pozyskiwaną w sposób zrównoważony.
- Długie ząbkowane ostrze jest idealne do krojenia chleba i innych wypieków .
- Łatwe krojenie chleba nawet z chrupiącą skórką
- Wysoka trwałość noża - wykonany z wysokiej jakości niemieckiej stali o optymalnej twardości (HRC 54)
- Wygodna ergonomiczna rękojeść wykonana z wytrzymałego drewna klonowego impregnowanego innowacyjną metodą Kebony
- Drewno rękojeści posiada certyfikat FSC® - drewno jest pozyskiwane zgodnie z zasadami długoterminowego zrównoważonego rozwoju
- Długość ostrza: 21 cm
Nóż kuchenny
Wszechstronny nóż z solidnym ostrzem, zaprojektowany do wygodnego krojenia mięsa i warzyw.
Wzornictwo łączy w sobie tradycyjną kulturę nordycką i jakość pozyskiwaną w sposób zrównoważony.
- Duży nóż użytkowy z mocnym ostrzem
- Idealny do łatwego krojenia warzyw i mięsa
- Wysoka trwałość noża - wykonany z wysokiej jakości niemieckiej stali o optymalnej twardości (HRC 54)
- Wygodna ergonomiczna rękojeść wykonana z wytrzymałego drewna klonowego impregnowanego innowacyjną metodą Kebony
- Drewno rękojeści posiada certyfikat FSC® - drewno jest pozyskiwane zgodnie z zasadami długoterminowego zrównoważonego rozwoju
- Długość ostrza: 20 cm
Nóż Santoku
Nóż w japońskim stylu z solidnym ostrzem do łatwego przygotowywania mięsa, ryb i warzyw.
Jego design łączy w sobie tradycyjną nordycką kulturę i jakość pozyskiwaną w sposób zrównoważony.
- Nóż w japońskim stylu z szerokim ostrzem
- Idealny do krojenia mięsa, ryb i warzyw
- Nóż o wysokiej wytrzymałości - wykonany z wysokiej jakości niemieckiej stali o optymalnej twardości (HRC 54)
- Wygodna ergonomiczna rękojeść wykonana z wytrzymałego drewna klonowego impregnowanego innowacyjną metodą Kebony
- Drewno rękojeści posiada certyfikat FSC® - drewno jest pozyskiwane zgodnie z zasadami długoterminowego zrównoważonego rozwoju
- Długość ostrza: 16 cm
Nóż do przycinania
Poręczny nóż, który pomoże w przetwarzaniu owoców, warzyw i ziół.
Projekt łączy w sobie tradycyjną nordycką kulturę i jakość pozyskiwaną w sposób zrównoważony.
- Mały i poręczny nóż do wygodnego krojenia owoców, ziół lub średniej wielkości warzyw
- Wysoka trwałość noża - wykonany z wysokiej jakości niemieckiej stali o optymalnej twardości (HRC 54)
- Wygodna ergonomiczna rękojeść wykonana z wytrzymałego drewna klonowego impregnowanego innowacyjną metodą Kebony
- Drewno rękojeści posiada certyfikat FSC® - drewno jest pozyskiwane zgodnie z zasadami długoterminowego zrównoważonego rozwoju
- Długość ostrza: 12 cm
Nóż do obierania
Mały nóż idealny do obierania owoców i warzyw
Tradycyjna nordycka kultura i jakość pozyskiwana w sposób zrównoważony są połączone w jego konstrukcji.
- Mały i poręczny nóż do wygodnego obierania owoców i warzyw
- Wysoka trwałość noża - wykonany z wysokiej jakości niemieckiej stali o optymalnej twardości (HRC 54)
- Wygodna ergonomiczna rękojeść wykonana z wytrzymałego drewna klonowego impregnowanego innowacyjną metodą Kebony
- Drewno rękojeści posiada certyfikat FSC® - drewno jest pozyskiwane zgodnie z zasadami długoterminowego zrównoważonego rozwoju
- Długość ostrza: 7 cm

Zdjęcia mogą różnić się od oryginalnego produktu/przedmiotu.

