Stacja parowa bez bojlera, podobnie jak wysokociśnieniowe żelazko parowe z bojlerem, generuje stale dużą ilość pary, co umożliwia wygodne prasowanie nawet dużej ilości ubrań. Wysokie ciśnienie pary i jej objętość pozwalają prasować kilka warstw materiału jednocześnie. Podłączona stacja działa jako pojemny zbiornik na wodę, która jest stale pompowana do generatora pary znajdującego się w samym żelazku. Prasowanie jest dzięki temu bardzo szybkie i komfortowe, bez konieczności częstego uzupełniania wody. Sama stacja służy również jako wygodne miejsce do odłożenia nawet gorącego żelazka.
Podstawowe parametry żelazka:
- Typ żelazka: stacja parowa
- Materiał stopy: ceramiczna
- Moc: 2400 W
- Ciśnienie pompy: 6,5 bara
- Uderzenie pary: 330 g
- Stały wyrzut pary: 150 g/min
- Pojemność zbiornika na wodę: 1,8 l
- Do zwykłej wody z kranu lub w proporcji 1:1 z wodą destylowaną
Funkcje prasowania:
- Wyrzut pary za pomocą przycisku elektronicznego
- Regulacja ilości pary w 2 poziomach (ECO i standardowy)
- Prasowanie w pionie
- Regulacja temperatury stopy (tworzywa sztuczne, jedwab, wełna, bawełna, pościel i inne)
- Kontrolka gotowości do pracy (osiągnięcia wymaganej temperatury)
- Możliwość prasowania bez pary
Inne przydatne cechy:
- Gładka ceramiczna stopa z 15 otworami wylotowymi pary
- Szybkie nagrzewanie – gotowe do pracy w 50 s od włączenia
- Automatyczne wyłączenie po 10 minutach bezczynności
- Kontrolka przypominająca o konieczności odkamieniania
- Przycisk funkcji samooczyszczania
- Odporna na ciepło podstawka na górze stacji parowej
- Blokada do bezpiecznego przenoszenia żelazka
- Miejsce na bokach stacji do przechowywania węża parowego
Wymiary opakowania i urządzenia:
Wymiary opakowania (szer. x gł. x wys.): 43 x 24,3 x 32 cm
Waga opakowania: 3,6 kg
Wymiary urządzenia (szer. x gł. x wys.): 40 x 20,5 x 28 cm
Waga urządzenia: 2,7 kg
Waga pustej stacji: 1,5 kg
Waga samego żelazka: 0,9 kg
Długość węża parowego: 1,4 m
Długość przewodu zasilającego: 1,55 m
Wymiary stopy: 12,2 x 22,8 cm
Zdjęcia mogą różnić się od oryginalnego produktu/przedmiotu.